luni, 15 februarie 2010

Pacanele....mama lor a dracu' de pacanele :)


Exact, acestea au fost cuvintele unui bun amic de-al meu dupa o seara "magica" prin cazinouri. Dar ce sa facem, cand in urma cu 4 ore avea in buzunar 28 de foi (pe micutul Caragiale) ...si acum a ramas doar cu bani de un meniu la "Mc"...aaaa mentionez, un meniu la "Mc" la 10 lei, ultimaaaa oferta :)

Da a fost o seara magica in "adevaratul" sens al cuvantului. Stiti reclama aceea de la o anumita banca comerciala, aceea in care semnul de la dobanda ii urmareste pe creditori peste tot: vacante, concedii, cumparaturi etc... eee uite asa ne-a urmarit pe noi zeita ghinion toata seara. Tot dadea in pacanea si nu iesea nimic, nici o speciala, nici o manevra, absolut nimic, n-a facut decat sa inghita, iar "camatarul" de serviciu sarea cu cate 100.

Ca sa ne inecam amarul, am fost in "pivnita" mea de pe Calea Victoriei si am sustras 2 sticle de vin, rosu sec (Chateau Saint Bonnet si Baron Pichaux). Sa va mai zic, ca m-am simtit vagabondul vietii mele dupa cum spunea mult prea regretatul Gheorghe Dinica. Umblu peste tot, din colt in colt,nu ma potrivesc niciunde, si pana la urma stau cu ea la masa, si ea ma minte....minte. :))

Asadar daca vreti sa dati drumul la ciocane, va sfatuiesc nu o faceti la pacanele, o sa fiti uimiti, dar "pacaneaua" loveste mai tare!

La cat mai multe ciocane,

G.M

vineri, 12 februarie 2010

Bucurestiul sub ape!


As mai fi putut da o multime de titluri acestui material, ca de exemplu: "Romania picioarelor rupte" (foto-sursa Google) sau chiar "Aglomeratie la strand", ca sa revin pe un ton mai ironic. Dupa urgia care s-a abatut asupra tarii si in special asupra Bucurestiului, nu imi vine decat o singura o urare in minte la adresa dragilor nostri edili: "Vin ciocanele baieti".
Da prieteni, stiu ca violenta nu este raspunsul si nu sunt nicidecum un instigator la violenta, dar sincer va spun, cand de la mine de acasa pana in Piata Unirii, nu fac altceva decat sa plutesc pe ape, vorba celor de la Iris, nu imi vine altceva decat sa dau drumul la ciocane pe toti acesti fandositi, nesimtiti, penibili care ies in mass-media cu tot felul de declaratii deplorabile. Cred, ca de scuze, pretexte ne-am saturat cu totii, si consider ca nu gressec atunci cand spun ca aceste explicatii aduse pentru situatia in care se regaseste Bucurestiul, nu sunt altceva decat o caracteristica a incapabilitaii lor de a manageria o astfel de situatie. Problema este defapt ca nu ne aflam la prima abatere a autoritatilor in astfel de situatii, existand "N-spe-mii" de situatii care au creat deja o mie de "precedente". Asadar zilele trecute in plin viscol, priveam stirile si cu stupoare aud ca domnul prefect al capitalei e bine mersi in vacanta pe partie in Poiana. Desi a mentionat ca si-a intrerupt inopinant vacanta pentru a reveni in Bucuresti, unde sub-alternii de la cele sase primarii isi fac treaba de "minune", mie tot imi vine sa-l intreb: Domnule prefect de ce mama dracului ati mai plecat in concediu, stiind de codurile de atentionare venite de la hidrologi, cu cateva zile in urma? Sau poate ati "mers" dupa vorba unui alt "savant" in viata, care spunea: "Iarna nu-i ca vara". Hmm...poate dansul s-a gandit ca sunt "vrajeli", e posibil, avand in vedere ca, comunicarea intre institutii este la pamant, nu la pamant ...2 metri sub!
Ps: Domnilor edili, alesi, va transmit un mesaj simplu: O sa va loveasca puternic CIOCANELE, in curand :)

G.M.

luni, 8 februarie 2010

De unde pana unde "Ciocaniada" ?


Cam asa au sunat primele intrebari: de unde pana unde "Ciocaniada" ? si inainte de toate de unde pana unde ti-a venit ideea unui blog?



Ca sa raspund la prima intrebare, cred ca este mai simplu decat credeam. Ideea "Ciocaniadei" a venit pur si simplu din nimic, o intamplare, un joc de cuvinte, un exces de furie in timpul unei petreceri, toate acestea au dus la creeare ireversibila a "brandului" "Ciocaniada". Il numesc "brand", pentru ca deja am avut mai multe cereri de la diferiti prieteni, cu intrebarea, mai in gluma mai in serios: Pot sa folosesc "Ciocaniada" la statusul meu? "



Si asa va sa zica expresia "Dam drumul la ciocane " sau pur si simplu "Ciocaniada" au devenit in ultimile 2 luni, expresii din ce in ce mai cunoscute, bucurandu-se astfel de o notorietate sporita in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani.



Ca sa fiu mai explcit, cele doua expresii mai sus mentionate anunta, exprima, catalogheaza petrecerile, bairamele sau orice alta sursa de buna stare ce are ca nucleu distractia.



Daca imi aduc bine aminte, avand in vedere promisiunile prietenului meu Tonk, care se intoarce in seara aceasta de la Alba Iulia, vom avea partea de un vin rosu sec numai bun de degustat pe o astfel de vreme siberiana, deci pe scurt trebuie sa imi fac timp (deja s-a facut tarziu) sa ii invit pe toti "juniorii" in templul ciocanelor :)



Era complet sa uit, de cea de-a doua intrebare: De unde pana unde ideea unui blog? Ideea blogului, mi-a venit pe moemnt si nu am facut decat sa imi urmez instinctul. Cu dorinta de a transcrie in cuvinte asa zisele "ciocaniade" la care voi participa, astfel incat cei care nu pot fi prezenti la evenimente, sa primeasca un gust a ceea ce au ratat. :)


Tin sa mentionez ca pe acest blog se vor dezbate multiple subiecte din toate domeniile, nu numai dementele si excesele de euforie din asa zisa lume a petrecerilor.




La cat mai multe Ciocane,


G.M.